neljapäev, 21. november 2013

07.02.13 DALAT


Tervis on kehvake, aga ikkagi lähen Margusega kaasa, et lunastada ja heastada eelnevate nädalate puudujäägid J. Täna läheme mäge vallutama, see pole küll Fansipan, aga kuna mäed on Marguse kirg, siis tuleb minna!

Margus rendib vanemat sorti rolleri ja sõidame Lang Biang mäe jalamile. Astume läbi ühest kohvikust, kus tajume, et oleme vaesed valged turistid. Kohviku omanik kaunis hästi riietatud naisterahvas hea inglise keelega ja sellise hüper-super telefoniga, et anna olla. Kohalik kohv on ekstreemselt kange ja serveeritakse koos tassikese teega. Küsime oma kohvile juurde tassikese vett ja seda me ka viisaka kummardusega saame.

Pargime rolleri ja hakkab Margusele rõõmus ning mulle suurt pingust nõudev tõus mäkke. Mäe jalamil on tohutud kasvuhooned ja kohviistandused.  Paistab terav päike, pikaokkalised männid annavad varju puhkepausidele, mida Margus vaadates minu vaevalist liikumist teeb üsna tihti J. Mäetipp paistab olevat nii kaugel, et enne kui üles pole jõudnud, ei usu et suudan sellega hakkama saada. Kolmveerand mäele minek on veel enam-vähem, aga viimane lõpp on ränk ja seda tunnistab ka Margus. Inimesed, kes juba alla tulevad soovivad naeratusega jõudu ja kui meie alla läheme, siis küsitakse kas on veel palju jäänud J.
 
 

 
 
 

 
 




 
 
 
 


 
 
 
 
Tippu jõudes ei varja Margus oma rõõmu ja mul on hea meel, et tal on hea meel. Muidugi olen õnnelik, et suutsin selle ära teha!

Sõidame linna tagasi ja külastame Dalati ajaloolist raudteejaama, siis Hullu Maja – on ehitatud Vietnami kunagise kõrge ametniku tütre poolt, kes asümmeetriliste ehitistega väljendas oma protesti võimu vastu. Algul ehitas ta seda endale, aga nüüd on sellest saanud vaatamisväärsus.
 


 
 
 
 
 

Käime kohalikus sööklas söömas ja tänane supp on väljanägemiselt eemaletõukav, aga kohalikud söövad ja nälg on suur. Surume emotsioonid alla ja sööme palju suudame, kuid täna on esimene kord kui Margus jätab osa toidust alles. Supis olevad nuudlid meenutavad kohupiima täissöönud vihmausse ja midagi ole teha, no ei lähe alla J.
 
 
Õhtul olen täiesti haige ja Margusel ei jää muud üle kui minu eest hoolitseda. Toob linnast sooja pitsa ja nohurohtu ning joogid homseks sõiduks Mui Nesse.
 
 
 
Margus saab ametlikus poes petta pea 1USD-ga, nii kui valvsuse kaotad, siis kohe petavad! Ei saa Margust üksinda kuskile lasta J.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar