pühapäev, 10. november 2013

26.01.13 LUANG PRABANG


Vaatamata eilsele pikale veninud õhtule on Margus üllatavalt vara üleval.

Hommikul dušši all olles pehmenen ja otsustan, et suudan ka järgnevad 2 ööd siin ööbimiskohas vastu pidada.

Rendime jalgrattad ja läheme linnaga tutvuma. Linna ääremailt leiame odavamaid söögikohti ja sööme selle reisi esimese korraliku hommikusöögi. Kuskil 3 tunniga saab linn enam vähem selgeks. Enamus sissepääse templitesse on tasulised. Margus ootas suure kannatusega tänaval, sel ajal kui mina pühakodadega tutvusin. Otsime päevitamise ja supluse kohti linnas, aga paistab, et siin selliseid kohti ei ole. Väljas on isegi hoiatus või soovituslikud sildid, et hoidke oma keha kaetuna.




 
 
Igal pool läheb aega, näiteks tass kohvi tuleb oodata 15 minutit. Vahest imestan, et inimesed tulevad eksootilisse riiki ja valivad söögikohtadeks Mc Donaldsi laadse söögikoha, on vist kaks varianti, kas nad ei julge midagi muud süüa või on nad kohalikust toidus küllastunud ja soovivad vaheldust. Väike paus ja ostan kalli, aga hea kohvi. Tassike head kohvi on mulle kohustuseks, siis tunnen ennast hästi J. Sõidame veel veidi ringi ja mis te arvate, Margus haistab liha lõhna ja ei suuda vastu panna. Siin pole enam kaheti mõtlemist, sest mees peab vahel ka liha saama! Hea trikk selle söögikohaga, nimelt liha grillitakse tänaval, et mööduja näeks ja haistaks, aga lauad on hoopis all jõe kaldal. Kõik oleks super kui vaadates jõele ei näeks sa kõigepealt prügimäge. Vahepeal läheb katki Marguse ratas, suundume laenutuskohta tagasi kus lahke perenaine selle uue vastu välja vahetas.

 
 
 
Ostame puuvilju kui äkki kuuleme munkade kongi hüüdmas ning sinna poole ka kihutame. Kribinal krabinal treppidest üles, et seda näha ja kuulda, aga pidin veidi pettuma, sest ootasin midagi malbemat esitlust.

Võtame suuna hiina turule ja seal ei suuda ära imestada, et üks pudel viskit maksab alla 1USD ehk 7000 kip ja 1,5L pudel limonaadi 12000kip-i. Tundub, et siin riigis on prioriteedid paigas.

Külastame ööturgu, kus kuuleme vene ja soome keelt. Turg, kus tuleb kaubelda, kaubelda ja veel kord kaubelda ja soovituslikult teha ostud peasissepääsust kaugemal, sest seal on odavam. Ja veel kord ei suuda Margus uskuda oma silmi, nimelt turul maksab üks väike muffin sama palju kui 0,7 viski J. Eks, see oli üks odavamaid viskisid, aga ikkagi võrreldamatu.

 
Õhtul jalutame üle silla ühte stiilsesse söögikohta. Päevasel ajal on sild tasuline, aga peale seitset käi palju tahad. Margus arutleb, et selline koht on ideaalne romantiliseks õhtusöögiks. Nii, et kui keegi satub siia kanti, siis Margus soovitab! J

 
Istume õhtul toas ja Margus arutleb, et tamp on nii kõva taga, et ei ole aega külameestega isegi pitsikest võtta. Selline puhkus, kus igas linnas peatud 1-3 päeva ja jälle edasi on kurnav ja me mõlemad ei jõua ära oodata, millal tuleb tõeline puhkus ehk Mui Ne. Linnade pingerida Laoses on meie jaoks: Vang Vieng, Vientiane ja Luang Prabang

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar