pühapäev, 17. november 2013

02.02.13 HOI AN


Tõuseme ilma kellata 8 paiku, pakime asjad ja plaan on randa minna, kuid mida pole, see on päike. Käime söömas ja teeme mõned sisseostud. Nimelt eile õhtul ööbimisse tagasi jalutades astusime riidepoodidest läbi ja teades, et Aasias õmmeldakse enamus riietest, siis saab neid siit tunduvalt odavamalt osta. Eile proovisime asjad ära ja täna leidsime, et tuleb ka ära osta, no kui ikka nii odavalt saab J.

Kell 10.30 on Marguse mantel valmis!, s.t mõõtude võtmisest kuni valmis õmblemiseni kulus 21h. Mantel on tõesti kena ja Margus on rahul ning ütleb, et tal pole elus vist nii hästi seljas istuvat asja olnudki. Kõige selle ilusa peale tuleb välja ka päike J.

Rendime ruttu rattad ja ranna poole, milleni on kuskil 4km. Kõik need km on täis hotelle ja poode, seega kes ei taha linna keskele ööbimist, siis linnaäärne valik oleks suurepärane, arvestades, et rattaga sõites on kõik suhteliselt lähedal. Rattaga otse randa sõita ei tohi, sauaga mees peab meid kinni ja suunab tasulisse parklasse. Ilus liivane rand ja vahused lained, aga päike ikkagi läbi vine. Võtame endile rahulikult paar tundi lesimiseks. Vesi tundub algul jahe, aga ära harjudes on päris mõnus. Vesi 23 kraadi ja õhk 29, kuigi nii kuum ei tundu.



 




 

 
Jõudes tagasi ööbimiskohta saame endid pesta, elektrit küll veel ei ole, aga õnneks veesüsteem töötab. Pealambi valgel saab suurema soola maha pesta, siis sööma ja enne ärasõitu viimane jalutuskäik linna peale. Paljudes kohtades on generaatorid maja ette töötama tõstetud, osades poekestes tüüdatakse ainult päevavalguse paistel ning söögikohtades saad süüa ainult seda, milline võimekus neil on ehk kui köögis on lisaks elektrile mõni teine alternatiivküte, siis sa saad süüa kui ei, siis menüüst saab tellida ainult salateid. Selline olukord ei tee kedagi siin närviliseks, arvan et selline olukord on siin tavaline. Ainult mina olen veidi õnnetu, sest nii-nii väga tahaks coffe latte juua.
 
 
Tänavatele ja poodidesse tuleb aina juurde pühade kaunistusi – laternad, puukesed, lilled….


Õhtul poole kuue paiku tuleb tagasi elekter, mis on ära olnud pea kolmveerand päeva ja samal ajal peaks ka meie buss väljuma, aga ei, ikka tuleb akadeemiline pooltund seda oodata J. Seekord ei sõitnud buss ööbimiskoha ette vaid pidime  kuskil 300m ümber nurga suuremateteede ristumiskohta jalutama. Väljast on buss ok, aga seest ikka kord-kordi kehvem. Sisustus on kulunum, buss haiseb tugevalt kloori järgi ning kriuksub igati. Nha Trangi tahame saada, seega tuleb järgmised 540km ära kannatada J. Õhtul 7 paiku bussis tuled kustu, kuskil 22 paiku on poole tunnine paus, siis kõrvatropid kõrva, silmklapid pähe ja jääb oodata, millal tuleb uni. Hommikul 5 paiku peaksime olema sihtpunktis.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar