reede, 15. november 2013

29.01.13 HANOI – HALONG BAY


Kell 7 äratus, lubatud tasuta hommikusöök oli tagasihoidlik. Menüü oli jagatud kaheks: jookide pool ja söökide pool ja kummastki poolest võis valida ühe.

Väljasõit plaanipäraselt kell kaheksa, poole tunnise hilinemisega tullaksegi meile järgi. Huvitav on see, et ainsad kes pabistavad kui kellaajast on pool tundi üle läinud, need oleme meie J. See on siinses mõistes nii väike aeg, et keegi ei tee ühtegi kõne, et kus te olete või kas miskit on juhtunud jne, keegi ei tule meie ees vabandama, et kohe-kohe, ärge muretsege… asjad kulgevad oma soodu ja liigseks muretsemiseks pole põhjust J.

Bussis on inimesed Euroopast ja Aasiast, meie taga istuvad noored Soomest. Halong Baysse jõuame peale 4h sõitu (200km), vahepeal on pissipeatus ning turismilõks ehk mega pood käsitööga, siin kulub oma pool tundi.

 
Jõudes sihtkohta saab alles aru, milline turismikoht on Halong Bay. Kõik eelmised kohad, kus ma olen arvanud, et turiste on palju, siis need kõik kahvatuvad võrreldes sellega J! Buss bussi järel saabuvad inimesed, sadam on rahvast täis ja laht on paate täis.

 
Sõidame kõigepealt väikese paadiga, et saada oma suurema paadi peale. Välisel vaatlusel tundub, et mõiste lux paat on erinevate inimeste poolt vist erinevalt tõlgendatav, sest pildid mida meile näidati olid tõesti lux! Lisaks sajab terve hommik vihma ning tuju ei ole kõige ülevam. Laeva jõudes ootab meid tervitusjook – arbuusimahl ja tuju just kui hakkab paremaks minema, aga seda ei ole kauaks. *Väike arusaamatu* - nimelt tellisime ja maksime kahe voodiga suure toa eest, aga meile pakuti tillukest tuba kitsa voodiga, teiseks pakuti tuba allkorrusel mootoriruumi kõrval koos diislihaisuga ning siis tundsin, et pean ennast natukene välja elama ja meie giidi, kelle hüüdnimi oli Happy, veidikene vestlema. Margus hästi kasvatatud inimesena muidugi kohe, et ära hakka tüli üles kiskuma... , kuid vestlus kandis vilja ja lõpuks saime toa kolmandal korrusel ning just sellise nagu oli meile pildi pealt näidatud ja lubatud J. Minul läks tuju momentaalselt paremaks!


 
 
 

 
 

 
Tõstame ankru, väike paat on seotud suure paadi taha ning me alustame liikumist. Lõunasöök laeval on maitsev ja rikkalik, peale mida külastame kaluriküla ja teeme poole tunnise süstamatka.











 
Õhtupoolikul on päikeseloojangu tervitus veiniga, kuigi päikest ole täna olnudki toimub üritus siiski. Enne õhtusööki kokkamise kursus, kus õpetetakse spring rollside tegemist: riisileht asetatakse niiskele käterätikule ja lastakse sel niiskust sisse imeda, siis pannakse täidis – külmas vees pehmemaks muutunud riisinuudel tükeldatakse, lisatakse porgand, sibul, liha, toores mina, pipar – keeratakse korralikult rulli ja hiljem küpsetatakse kuumas õlis.





 
Õhtusöök on suurepärane – riis, kartul, kana, kalmaarivardad, suured krevetid, roheline ja meie endi tehtud kevadrullid. Isegi Margus saab üle pika aja kõhu täis J!

Peale õhtusööki on kalmaaride püüdmine. Üks mees viskab konksu vette ja ongi saak käes. Algaja õnn, ta isegi ei tea, mis ta tahab, kas elukalt võetaks elu või lasta see vette tagasi. Kalmaar pääseb eluga, kuid vette tagasi jõudes demonstreerib oma pahameelt ja pritsib portsu tinti J.

 
Ja siis algab disko! Diskost ja karaokest aga asja ei saa, sest enamus tulid siia ilu – vaikust - rahu otsima, et nautida hetke.

Sõit laevaga on imeline, veest välja ulatuvad kaljunukid ja saarekesed on fantastilised. Oleks veidikenegi sooja ja päikesepaistet, siis võiks see üritus paar päeva pikem olla. Alla 2 päevast tuuri pole mõtet võtta.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar