laupäev, 16. november 2013

31.01.13 HANOI – HOI AN


Magame veidi kauem, vaatame natuke telekat, Margus leiuatab 2in 1 - teleka vaatamine ja pesu kuivatamine, hommikusöök hotellis. Väljakirjutamine on kell 12, aga juba kell 10 on koristajad ukse taga, saadame nad viisakalt ära. Kingime hotelli poistele Kalevi lutsukaid, meie kommid maitsesid neile väga.

 
Selleks ajaks kuni läheme linna peale jalutama saame jätta oma kotid hotelli. Enamus jalutamist jääb vanasse kvartalisse ja me mõlemad ei leia seal midagi köitvat. Meile täiesti piisab ja egas poleks midagi kaotanud kui oleksime eile õhtul juba ära läinud.

Rahvast on siin linnas mega palju, aga kõik nad tunnevad end koduselt, kes teeb tänaval süüa, kes jalutab siidi pidžaamas kübar peas J, kes pissitab last….. Hetkekski ei tohi kaotada valvsust, jäin peaaegu rolleri alla. Hanois on huvitav jälgida, kuidas tänavad on spetsialiseerunud äride kaupa. – terve tänav parendab rollerid või kogu tänava ärid müüvad erinevaid nööre ja köisi. Järvest lõunapoole jääb tänapäevasem kvartal uute poodidega ja laiade tänavatega ja olemas on jalakäijate alad, kus saab vabalt liikuda J.

 
 






 


 
 
Margusel on täna veel võimalus üritada Sapasse minna, aga ju pole määratud, sest lisaks kõhuhädale on ilmunud nohu ja köha. Tore, ta otsustab ikkagi minuga koos edasi liikuda lõunasse, järgmiseks linnaks on Hoi An.

Õhtul kella 5-st hakkame hotelli fuajees ootama bussi, enne 6 väike minibuss saabubki J, mis peaks meid viima suure bussi peale . Äkki jääb buss seisma, ootame oma 20 minutit midagi teadmata, siis saabub rahvast rohkem kui bussis kohti, aga see pole siin maal probleem. Jõudes põhi bussi peatusesse teavitatakse, et buss mida näeme on juba täis ja varsti peaks saabuma uus. Kuskil 15 minuti pärast sõidab uus buss ette, Margus läheb kotte ära panema, mina lähen kohti hõivama. Siin tuleb lisada, et valisime sõiduks ööbussi, kus saab ka magada. Bussi sisenedes tuleb jalanõud ära võtta, täita sõiduleht (nimi, rahvus, millal sündinud ja kuhu sõidad). Bussis on kolm rida lamamisistmeid kahel korrusel.
 
Meiega on bussis ukrainlased, kes tonksugi inglise keelt oskamata on läbi reisinud Kambodža, Laose ja nüüd on Vietnamis. Respekt, võtta ette selline reis ja see mõnusalt läbi teha!

Margusel ei vea, tema kõrvale põrandale istub keegi kohalik mees, kes hügieenist väga lugu ei peaja haiseb L. Bussis on prussakad, aga mängivad telekad. Tuled lähevad kustu üsna pea, lugeda ei saa. Margus käib bussi wc ja see pidi olema rõve.

Kuna hakkab lähenema aasia uus aasta, siis reisijaid on palju. Siinsele rahvale on väga oluline veeta pühad koos perega ja nii nad siis sõidavad. Bussi võetakse rohkem rahvast kui peab, seega paljud kohalikud peavad magama vahekäikudes õlgmattidel. Kellegi põlv on sul seljas või kellegi varbad nina all. Tänase sõidu moto on rohkem sallivust! J

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar