pühapäev, 17. november 2013

03.02.13 NHA TRANG


Buss saabub Nha Trangi hommikul kella 5 paiku. Vaatamata sellisele kellaajale saame suurema vaevata endale hotelli ja väga soodsa hinnaga. Paneme asjad tuppa ja jalutame randa. Seda on raske uskuda, aga just sellisel ajal inimesed igas vanuses kohalikud ja turistid tegelevad rannas spordiga. Muidugi arvestades kliimat on see kõige normaalsem aeg ennast veidi liigutada.
 


 
Proovime meiegi massi sulanduda ja teeme hommikujooksu ning võimleme. Võimlemise ajal kõnetavad mind kohalik 10 aastane poiss ja tema ema. Eesmärk on kõneleda inglise keelt ja suur on rõõm kui ta arvab ära, et olen teatud sorti  õpetaja, vestleme päris pikalt. Täname üksteist, kiidan nende keele oskust ja jätame sõbralikult hüvasti.

Hotellis väike pesupäev, ostame bussipiletid Nha Trang – Dalat ja Dalat – Mui Ne ning rendime rolleri. Hotelli peremehe käest uurime, mis teed pidi on kõige parem sõita Cam Ranh rannale ja vastuseks saame, et sinna tuleb ikka autoga minna ja ilma giidita oi-oi. Pärast võttis ikka mingi kaardi välja ja näitas kõige lihtsamat teed, kuidas linnast välja saab. Kui linnast välja saame, siis ühele poole jääb vesi ja teisele poole kalju, vahelduvad punased ja valged liivad ja näeme, millist rannaala laiendust on lähiajal planeeritud. Tegelikult on äärmiselt kahju, et varsti on kõik see metsik kadunud, et asemele saaksid astuda mega-lux hotellikompleksid, linnas on ju piisavalt koht, ei näinud küll ühtegi turisti palmi all ööbimas…..







Kella 2 paiku oleme linnas tagasi (päike tuleb välja ja kõrvetab mõnusalt) ja tajume kui venestunud see linn on – poodide nimetused, reklaamid, menüüd, poodides kõnetatakse vene keeles …

Peale lõunasööki läheme Thap Ba muda- ja mineraalvannidesse. Kohale jõudes lähen asja uurima, aga tütarlaps seletab ikka nii segases inglise keeles, et ma ei saa isegi peale teist korda aru, mida ta öelda tahab. Ta saab isegi kurjaks ja küsib Where are you from?, et üldse aru ei taha saada J. Lõpuks tulevad appi noored, kelle emakeel on inglise keel ja asi saab selgeks J J! Kogu see üritus on siin äärmiselt mõnus vaheldus. Kohtame siin meile juba tuttavaid ukrainlasi, kes on siin veetnud terve päeva ja samuti väga rahul.





Õhtul otsime tõsiselt kohalikku söögikohta ja leiamegi kõrvaltänavast supiköögi, kus supp maksab 20000 ehk 1USD. Uus Aasta on lähenemas ja palju on tänavatel meelelahutust, kaunistusi ja inimesi. Kõht täis jalutame rannapromenaadile, kuhu kogunevad kohalikud kui ka turistid. Marguse poolt huvitav tähelepanek, et ei näe purjus noori, selle asemel nad hoopis kogunevad siia, et sporti teha. Jälgime hulk aega virtuoosset rulluisutamist.
 


 
 
Teadmiseks, et motikad/rollerid antakse nii miinimum küttega, et jõuad ainult bensiinijaama. Lisaks on kohalikud nutikad – teades, et turist ei oska enamasti arvestada palju läbi sõidab (paak ju 3-4 liitrit ehk 3-4USD) ning reeglina sa paaki tühjaks ei sõida ning kui soovid rentimist pikendada ka järgmiseks päevaks, siis tahavad nad sulle sokutada uue masina.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar