neljapäev, 29. september 2016

P 29.11.2015 Battambang

Hommikul koridoris lifti oodates märkame Säästumarketi kilekott, st hiljuti on siin olnud eestlased.
Alla fujeese jõudes näeme meie tuk-tuki poissi, üldiselt on kõik teenuse pakkujad väga varakult kohal ja ootavad igal pool väga kannatlikult. Meie päevatuur läheb meil maksma 20 usd ehk 10 in kohta.
Kõigepealt läheme ostame endale õhtuks bussi piletid Sihanoukvillesse. Kahjuks parema klassi bussifirmasid siin esindatud ei ole, peame leppima sellega, mis on.
Palume korra hotelli sõita, et võtta paar asja ja  meelde jätta tee buss-hotell, et hinnata kas vajame öösel tuk-tuki. Buss väljub 00.40 ja pole üldse kaugel.
Meie giid on vahva, veab meid igasugu külavahe teid pidi, et saaksime võimalikult palju kohaliku elu nautida. Väga tähelepanelik, nii kui näeb, et hakkame midagi sõidu pealt pidistama võtab hoo maha või peatub.





Esimene peatuskoht bamboo train –rööbastel sõitev lahtime bambusest alus. Kõige lahedam on möödasõit, nimelt tõstetakse üks sõidualus (alusplaat+2 paari rattaid)lihtsalt rööbastel jupi kaupa maha. Üks alus sõidab müüda ja siis mööda sõitnud aluse juht aitab meie aluse jälle rööbastele. Kuna meid oli alusel ainult 3, mina ja üks prantlaste paar, siis olime meie need, kes kogu aeg pidid teed andma J. Sihtpunktis midagi eriti huvitavat ei olnud – endised telliste põletamiseahjud ja sattusime peaaegu kohaliku pulma. Me olime seal väga teretulnud (tulge-tulge, tehke pilte, meil siin pulmad), keeldusime viisakalt, sest varsti hakkas rong tagasi minema. Pulmamuusikat oli kuulda üle küla ja prantsuse proua äkki keset üht risteted hüüab *lets dance Irina* ja nii siis hakkasimegi tantsima ja kohalikud meile plaksutama J. Uskumatult elurõõmus vanapaar, soovin et ka minul nenede vanuses oleks veel sellist särtsu, positiivsust ja heasüdamlikust.









Järgmised on templid, aga kui sa oled Siem Reapis ära käinud, siis ülejäänu sinus väga suuri emotsioone ei tekita.
Päeva sündmuseks saab õhtune miljonite nahkhiirte väljalend koopast. Väga populaarne nii turistide kui kohalike ja munkade seas. Väljalend u 6 õhtul ja tagasilend u 3 a.m ja tagasi pidid tulema gruppidena.




Õhtul lähme linna peale jalutama ja hiina söögikohta sööma. Viimases on kõik värske, isegi nuudlid, mis lähevad supi sisse tehakse kohapeal ja me saame seda kõike oma silmaga jälgida.


Bussi väljasõiduni oleme hotelli fujees ja surfame internetis.  Saame kaubela ka ühe duššinurga, et päevahigi maha pesta. Jube kole koht oli, aga parem ikka kui pesemata.

Bussifimaks täna Virak Buntham Express, see on Jimi jutu järgi kõige hullem (miinusteks võib välja tuua - mitte nii puhas, kitsad voodid ja väga kitsad vahekäigud). Kuna olin pikast päevast väsinud, siis jäin mingil ajal isegi magama.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar