reede, 30. september 2016

R 04.12.2015 Koh Rong Samlon

Varajane äratus, kuna 9.15 on tuk-tuk meil järel, et viia sadamasse. Sõidame eestlaste poolt kiidetud Koh Ron Samlon saarele. Tee peal võtame peale veel 2 inimest, kes on samuti reisi broneerinud Ana Traveli kaudu, teenendamine uksest ukseni.
Sadamasse jõudes ootab kolme tekiga laev ja palju rahvast. Kuuleme vene giidi soovitust istuda võimalikult laeva keskele ja madalale. Lisaks venelastele väga palju hiinlasi. Hommikujook ja näks laevakompanii poolt. Vaesed hiinlased, need ei kannat üldse veel sõitmist, aina oksendasid. Natuke mulle isegi mõistmatu, sest laev sõitis päris tasaselt, ju on see neile uudne ja nad pole harjunud.
On näha eilset silda, kust meid üle ei lubatud
Vahepeal teeme snorgeldamise peatuse ja nagu ütles üks venelane, pole Punane meri ja tõesi väga lahja vaatepilt veealusele elule. Jõuame süüa lõunasöögi laeval ja olemegi saarel. Oo, kui ilus valge liiv, läbipaistev vesi ja päike, tõesti siia tasub tulla kohe mitmeks päevaks! Tunnid saarel mööduvad kiiresti ja saarel olekut naudivad kõik ja selle jäädvustamiseks pildiseeriad erinevast rahvusest inimeste poolt. Saades innustust venelastelt teeme isegi fotosessiooni J.











Tagasisõidul läks pidu lahti ja eks tänu venelastele – vene laulud, tantsud ja maski-toru joomine. Oleme siin reisil tutvunud mitmete erinevatest riikidest pärit inimestega ja kõik, kes on käinud Eestis kiidavad siin veedetud aega. Ka täna mees Austraaliast, kes külastas sel suvel Eestit ja sõites mootarattaga, jätkust ainult positiivset tagsisidet. Iga kord paneb see mind mõtlema, miks me ise tihti ei taju kui toredad eestlased on ja kui hea elu- ja looduskeskond meil on? Kas me suhtume välismaalstesse kuidagi sõbralikumalt kui oma kaasmaalstesse? Eestlane on eestlasele närida, aga austraallne polegi nii maitsev, kus on see magic J?

Õhtul massaazi ja mul on mega nohu, salongi perenaine annab rohu ja juhtnöörid ning lubab, et homme on kindlasti parem. Võibolla tõesti homme, aga täna leevendust ei taju. Käime tiiru rannas, aga enesetunne on kehv, magama suudan jääda öösel kolme paiku.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar